Tuesday, September 27, 2011

ada suke ade duke..........










terase lame sangat dah aku x menjengok dkt cnie kan..........sebok memng bizi giler sejak2 raye nie..........teringin aku nk up date tp xder mase rase nyer..........16 ari bulan haritu satu malaysia cuti untuk merai kan hari merdeka yerlah meraikan lewat sbb 31 ari bulan tu raya....kami satu keluarga mertua berjalan ke johor rumah adik mak mertua ku yg dah 16 tahun x pnah ke rumah nyer.....aku....??!! harus lah aku ikot....maner boleh aku x ikot.........bler bjalan mcmtu terase cam rapat jer dgn family belah mertua nie....
...aku yg x pnah hayat pergi ke johor sampai jugak akhir nyer........tp yg x best nyer sblum pergi tu ade pertelingkahan antare adik bradik dlm fmly mertue aku nie......kasihan mak....menangis d

ie dpn aku mase tu.....ibu mane yg x sedih melihat anak2 nyer bertelingkah sampai di halau.........aku pun x leh nak buat ape.........hanye mampu mendengar aje luahan ci ibu..........tp lupe kan lah..harap smue nyer akan seperti sblum2 nie lah yerr...berbalik citer perjalan dan sesampai nyer kami di johor..............perjalan 7 jam lebih memng sangat2 memenat kan.......bnyak kali jugak lah kami berhenti untuk berehat...kami berhenti rehat mkn tengahari dkt hentian rehat tangkak..knon nk cr tempat yg selesa untuk mkn tngahari rupe nyer tmpt tu bkn main bnyak lalat nyer.......slesai tu kami terus kan pjalanan lg
.......sampai dkt ade 1 hentian rehat tu kami bhenti untuk isi minyak ngn g ke toilet....sampai kan dkt kaunter bayar tok isi minyak tu pun banyak giler lalat........sampai kami pikir m
emng negeri lalat ape..........hahahaha.........klakar gak lah.........hahaha.....dlm kol 5 lebeh kami sampai dkt rumah mak njang kiah......rupe nyer rumah die nk ke desaru dangabay johor dah x berape jauh dah.........tp kami x smpat nk g jalan kat sane pun....almaklum lerr husband ku sebok nk ke kenduri cik bakar......sampai2 umah njang kiah masing2 batak ngn kuda.......njang kiah nie ade bele 2 ekor kuda.sekor name nyer bella sekor lg name nyer world cehh mcm mawi world lerr plak huhuhuhu...........


ni lah namer nyer bella............hyeeeeee...........h
uhuhu....kuda2 nie semue nyer jage rumah......klu org yg x di kenali dtg mesti die bunyi mcm mara..........huhuhu




Monday, August 8, 2011

blum puas lahhhh.......

pg2 lg aku dah bertolak dr pahang......en.husband demam n sakit kepale lah plak...aku nie sangt2 x sampai hati nk tinggl kan die tp aku jd serbe salah plak.....klu aku tau akak aku x kemane arinie dah tntu2 aku dok cner jge die dlu............mlm nie aku jd risau sngt.......ati aku jd x tenteram plak...dah lah tinggal kan die lame....mcmane lah keadaan die mlm nie........dah ok ke blum dah sehat ke blum..........call x jawap...msej x balass........adduuhhh sangat2 bimbang lah..........otak pn dah beku xtau nk tlis aper dah........

Wednesday, August 3, 2011

bulan puase......

actually taun nie 1st time aku berpuase as a wife tp wlau pun mcmtu...aku x berkesempatan lg berbuke dng my husband.....skang nie aku dkt kajang dn my husband dkt pahang....wahhh jauh nyerr.........huhuhu.....huhuhuhu.citer sal ari pertame puase taun nie aku berpuase dgn fmly aku........hahahahaha.....teringat anak2 buah aku..dorg x ke sekolah ari pertma puase tu sbb x larat kter nyer.......pg tu dorg buat2 tido smpai lah van skolah tu terlpas......(memg saje kan dorg x nk ke sekolah....)huhuhuh.......aritu ntah knape aku rajin sngt aku buat kueh curry puff(karipap)........dorg tlg jgak lah aku.tp si daniel x larat nk tlg aku kater nyer......hahahaha.......cian die..leh plak die dok kt tepi tangge tu ingt watpe upenyer mnanges nak buke hahahaha.klakar tol lerr...........yg haikal tu dr pg asyik tnyer 'maksu dah kol brape skang'...........maksu dah kol brape......hahahahaha.......time buke plak abg n fmly die aku buke bersame kat kajang nie so ramai lerr jd nyer.............memg meriah.......hahahaha........daniel pnyer lah kelaparan akibt puase seharian sampai sebelah tngn mkn nasi sbelah lg mkn karipap........hahahaha.memg kecian tgok bebudak tu......dlm kegembiraan tu hati aku nie cm sunyi jerr..........terase lain bngat dok berjauhan dgn husband nie..........aku btol2 rindu kan die..........agak2 biler lah aku dpt berbuke dgn die.......really miss him......

Monday, July 11, 2011

aku suke kan nyerrr....




semua org ade kesukaan masing2 kan.........aku nie suke sngt dgn suasane matahari yg di lindungi awan.......rase nyaman sngat2....lg plak tu bermaksud kadang2 setiap ape yg berlaku pasti ade yg akan menghalang.....mcm matehari tu....awan yg kadang2 slalu menghalang cahaye nyer dr menyinari bumi.....tp kan kadang2 petua melayu pn bnyak jgak yg mngunakan khidmat matahari.....contoh nyer kalau baby yg kene kuning elok lah di jemur dkt cahaya matahari pagi....
tp matahri yg tngahari pnyer memng x brape nak elok bkn tkat bg baby or kanak2 jerr.....tp jugak bg kiter yg org dewasa nie.........

Thursday, June 30, 2011

start a new life.....




rase2 nyer skarang nie bnyak perubahan yg berlaku........aku rase aku pun dah bertambah matang dr aku yg dlu.........dan aku sekarang lebeh berfikiran terbuka dr aku yg sbelum nie........mengenai husband aku..........die pn bnyak jgak perubahan........cume kadang2 perangai nyer same ajerrr.........buat org geram jgak huhuhu....tp bg aku skarang perkataan 'sabar' yg mnjadi pneman aku............bialah.........berbalik kisah new life aku nie...hahaha aku senanyer masih blum bkerja lg cume skarang nie aku buat part time mengandam....wahhh nmpk mcm best kan tp untuk org yg baru mcm aku nie memng susah...sbb org dkt cnie lebeh suke amek org yg dah lame die tau memng mngandam...........susah kan nak mngambil kepercayaan org thadap kiter.........tp aku x kesah..aku akan berusaha jugak untuk berjaya di mase hadapan.............aku pn buat niage sket2...alah cr mkn.........mule nyer nk mintak modal kat laki aku memng payah.......bg die skali die dah bg pastu tgok xder untung nyer memng die payah nak bg lg..........huhuhuhu.......lantak lah jnji skang aku hepi giler dgn kerja aku...........huhuhuhu......nie lah hasil kerja aku........huhuhu

Thursday, February 24, 2011

life...

hidup nie kadang2 ade pasang surut nyer kan......ade mase kiter senang ade mase kiter susah.....biler kiter senang kiter jgn lah lupe untuk mnyimpan x pun jgn lah kiter lupe untuk membantu org2 yg dlm kesusahan...sbb nyer satu hari nanti kiter pasti akan sampai pd mase itu...................SUSAH...semue org xnk susah.. ..tp kiter bleh ker mintak2 mcmtu jerrr klu tnpe usaha.................x kan........pastu plak klu org tu dah kaya memg suke mganiaya.....hurmm sbb tu smue tejdi pd aku dn my love....tencion memg tencion kn............dah lah malas dah nak taip............hurrrrmmmmmmmmmmmmmmm

Sunday, January 9, 2011

gundah gelana........

betul ker org ckap kalau mate kiri bergeak2 ader benda x elok nak berlaku atau pun kiter nak menanges.............betul ker??? actually beberape arinie mater kiri aku asyik bergerak2 jerrr.....mule lah ati aku rase mcm x best jerrr....aper errkkk bende yg nak berlaku tu......YA ALLAH, harap2 lah xder bende buruk yg berlaku.....risau juga kadang2 nie....org tersayang skarang slalu keluar out station.....tp blek ari lerrr............kalau dah dr pahang ke n9 tu agak2 jauh ker x??? hhhaaiisshhh...........mlm td plak aku mimpi yg bukan2...........ade ker si dia dating depan2 aku....siap mintak tut...............dgn aku...........adooiii aiii..........tp pelik jugak lah kenape yerr skarang nie die bsifat dingin sket dgn aku...........issshhh.....nie smue mainan perasaan aku jerr kot.....heiii intan plezzz sudah lah jgn piker yg bukan2 errrkkk...........pleezzzzzzzz!!!!!!

Monday, January 3, 2011

aku dan kisah lama........

arinie biler aku dengar lagu brorey marantika -biar lah bulan bicara sendiri- aku teringat akan kisah lama..........kisah aku dan si dia........ntah lah.....bila pikir2 kan balek aku rase mcm mnyesal giler kenal dgn si dia......jauh sungguh beza umur kami..........tp mungkin sbb terlalu banyak yg dia ajar aku dan slalu kami mnghabis kan mase bersame...........dia slalu ikot kan aper saje kemahuan aku..........haiiisshhh..........sungguh hari nie aku teringat akan si dia..........dia ingat kat aku ker.......ntah lerrr...........